Militaire oefening : op 10 en 11 februari  zal het 29 Bataljon Logistiek met drie voertuigen een dropping organiseren in de gemeenten Tielen, Lille, Vorselaar en Grobbendonk. 40 militairen zullen in kleine groepjes een kaartleesoefening uitvoeren. Zij dragen wel wapens maar geen munitie. U hoeft zich dus in geen geval zorgen te maken, het betreft slechts een oefening.

Vraag uw Kids-ID tijdig aan

Reist u in de paasvakantie met de kinderen naar het buitenland? Vraag dan tijdig hun Kids-ID aan. Die is 3 jaar geldig en heeft een leveringstermijn van 3 weken.

> Info: bevolking@vorselaar.be, 014 50 71 04

Belbus Vorselaar

Door besparingen schrapt De Lijn vanaf 14 februari drie weinig gebruikte belbuslijnen in de provincie, waaronder de belbus Herentals-Vorselaar-Lille. Er waren slechts 16 regelmatige gebruikers op deze lijn, waardoor het kostenplaatje te hoog opliep. Die vaste gebruikers zullen door De Lijn gecontacteerd worden.

De gemeente betreurt deze besparing. Maar net als de vele andere betrokken gemeenten in de provincie hebben we weinig vat op de besparingen die van de Vlaamse overheid verder komen. Wij hebben van onze zijde aangedrongen op het behoud en zelfs het versterken van de bestaande streeklijnen die de voorbije jaren nog werden uitgebouwd, bijvoorbeeld de verbinding met Lier of de snelbus naar Antwerpen. De Lijn heeft alvast aangegeven hierin mee te willen denken.  > Info: www.delijn.be

Peuters & zo viert carnaval

Peuters en hun broertjes en zusjes mogen in de krokusvakantie verkleed naar de gratis peuterspeelpunten komen: maandag in Grobbendonk, dinsdag in Herentals, woensdag in Olen en vrijdag in Herenthout.

Play, pauze, stop

De campagne 'Laat jouw beeldscherm sporen na?' richt zicht tot jongeren van 10 tot 14 jaar om bij het gebruik van beeldschermen automatisch PLAY PAUZE STOP in hun hoofd te laten klinken. Play roept op om te variëren in schermhouding, elke 30 minuten te pauzeren en na twee uur beeldschermgebruik (in de vrije tijd) te stoppen. De website www.playpauzestop.be geeft tips en tricks om gezond beeldschermgebruik in de praktijk toe te passen. De site heeft een aanbod voor jongeren, ouders en scholen.